De gevaren van doe-het-zelf estate planning

Vroeger probeerde ik meer thuisreparaties dan nu. Ervaring kan zo’n harde leermeester zijn. Bij een opmerkelijke gelegenheid veroorzaakte mijn doe-het-zelf loodgieterswerk “reparatie” overstromingen in mijn huis. Ik had er zoveel vertrouwen in dat het oorspronkelijke probleem (het regelmatige druppelen, druppelen, druppelen van een lekkende klep) slechts een simpele oplossing zou vereisen. Niet zo. Als je ooit Mickey Mouse de tovenaarsleerling hebt zien spelen, kun je je mijn paniekerige reactie voorstellen toen het water over de vloer begon te stromen, door het plafond eronder, enz. in feite, toen we de schade die ik had aangericht in kaart brachten. Hoe gênant de hele situatie ook voor mij persoonlijk was, de klap in mijn portemonnee deed me nog meer pijn. De dollars die ik verwachtte te besparen door het werk zelf te doen, werden eigenlijk meerdere keren betaald om te voldoen aan het eigen risico van mijn woningverzekering.

Zo heb ik geleerd om veel “eenvoudige” reparaties over te laten aan degenen die meer bekwaam zijn. In dezelfde lijn heb ik in mijn praktijk voor vermogensplanning ontdekt dat mensen die het zelf proberen, zichzelf waarschijnlijk grote kopzorgen bezorgen. Voorbeeld: Een paar jaar geleden kwam een ​​nieuwe klant naar me toe nadat haar poging om haar huis te verkopen volledig werd gefrustreerd door doe-het-zelf vermogensplanning. Het begon allemaal toen ze een huis erfde van het landgoed van haar ouders. Ze besloot dat het gemakkelijk zou zijn om haar drie minderjarige kinderen aan de eigendomsakte toe te voegen. Zoals ze me lang daarna uitlegde, was het haar bedoeling om de rechten van de kinderen in het pand te beschermen als ze zou overlijden. Met dat in gedachten kocht ze een verklaring van afstand van de lege ruimte in haar plaatselijke kantoorboekhandel en liet de akte registreren. Kort daarna, toen ze besloot het pand te verkopen, ontdekte ze dat het toevoegen van haar minderjarige kinderen aan de titel enorme problemen veroorzaakte: voor de titelmaatschappij, die de transactie niet wilde verzekeren vanwege de minderjarige verkopers; voor zijn potentiële koper, die niet verder zou gaan zonder eigendomsverzekering; voor zijn geldschieter; en voor zichzelf. Te laat realiseerde mijn cliënt zich dat haar poging om in haar eentje aan vermogensplanning te doen net zo goed had uitgepakt als mijn loodgietersreparatieoefening.

Ik heb variaties op dit trieste verhaal gehoord van andere professionals op het gebied van vermogensplanning. Het lijkt niet ongebruikelijk dat goedbedoelende mensen proberen hun eigen landgoedplan op te stellen zonder professioneel advies. Ik denk dat toegang tot al deze gratis informatie via internet, de wildgroei aan doe-het-zelf-legale kits en de volkomen begrijpelijke wens om waar mogelijk een paar dollar te besparen, ertoe hebben geleid dat meer dan een paar ondernemende consumenten moedig zijn gegaan waar ze zich uiteindelijk realiseren zij wensen. dat hadden ze niet. Na met natte schoenen in de plassen te hebben gestaan ​​die zijn ontstaan ​​door mijn doe-het-zelf sanitair, kan ik zeker meevoelen. Zoals ik heb geleerd, en zoals mijn cliënt heeft geleerd, kan goed professioneel advies u beschermen tegen kostbare fouten.

© 12/8/2016 Hunt & Associates, PC Alle rechten voorbehouden.

Previous articleFinancieringsoplossingen – Wat is een investeringsbanktransactie?
Next articlePlan bedrijfsevenementen met behulp van de 5 W’s

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here