Boekrecensie: Mensen met een hoog conflict in juridische geschillen door Bill Eddy, LCSW, ESQ

Dezelfde persoon die me aanraadde om te lezen Een nieuwe manier van verdienen van Tobias Desjardins raadde me ook aan om te lezen Mensen met een hoog conflict in juridische geschillen door Bill Eddy, LCSW, ESQ, en ik moet zeggen dat dit boek me echt heeft geholpen bij sommige dingen die ik doormaak.

Dit specifieke boek is bedoeld voor professionals, zoals raadslieden, advocaten, rechters, enz. en hoe u op de best mogelijke manier mensen met een hoog conflict kunt identificeren en ermee kunt werken (of los kunt laten), en weet wanneer u cliënten met dit persoonlijkheidstype moet loslaten. Eddy gaat dieper in op DSM-IV-TR cluster B persoonlijkheidsstoornissen: borderline, narcistisch, antisociaal en histrionisch. De meeste mensen met een hoge conflictpersoonlijkheidsstoornis hebben een of meer (meestal meerdere) van deze persoonlijkheidsstoornissen. Hoewel ik deze specifieke persoonlijkheidsstoornissen heb bestudeerd tijdens mijn studie psychologie, aangezien ik niet regelmatig te maken heb met persoonlijkheidsstoornissen, was dit een geweldige herinnering voor mij.

Mensen met deze persoonlijkheidsstoornissen hebben vaak specifieke cognitieve vervormingen, waarvan het individu echt gelooft dat ze waar zijn, ook al is het hun verzonnen realiteit.

Ik vond de informatie in dit boek erg nuttig voor mijn situatie, vooral omdat het beschrijft wie en hoe iemand het doelwit kan worden van iemand met een van deze persoonlijkheidsstoornissen. Het schetst ook precies hoe ik me voelde als doelwit en hoe ik met de situatie moest omgaan met vrij specifiek advies.

Ik heb het ook nuttig gevonden om te begrijpen hoe iemand met cognitieve vervormingen denkt, voelt en waarom ze doen wat ze doen. Het helpt me te begrijpen hoe ik met specifieke situaties moet omgaan, zowel persoonlijk als via documentatie aan andere professionals (d.w.z. onderzoekers, wetshandhavers en rechters). Het hielp me ook om me voor te bereiden op de slechtst mogelijke uitkomst voor mijn situatie; met de informatie en het advies in dit boek kon ik mezelf en mijn bewijsmateriaal echter presenteren op een manier die voor mij gunstig was.

Vaak heeft een persoon met dit soort persoonlijkheidsstoornissen ze al op zeer jonge leeftijd en zonder de juiste (en specifieke) behandeling zullen deze stoornissen:

  • hun leven regeren
  • Draag ze op het pad van zelfvernietiging
  • Behoud en verhoog interpersoonlijke conflicten, onbetrouwbaarheid, dramatische stemmingswisselingen en instabiliteit in alle aspecten van het leven van het individu
  • Creëer een preoccupatie met cognitieve vervormingen en wanen

Elke persoonlijkheidsstoornis zal resulteren in verschillende fundamentele tekortkomingen en moeilijkheden op elk gebied van het leven van de persoon. Echter, wanneer een individu heeft alle vier van deze problemen is het echt een recept voor rampspoed voor hen en voor iedereen om hen heen, omdat iedereen zal worden getroffen.

Als je een professional bent, denkt dat iemand je heeft aangevallen en gedrogeerd in een juridisch geschil, denkt dat je een relatie hebt (of een relatie hebt met), of gewoon op zoek bent naar aanvullende informatie over deze gekwelde persoonlijkheden, dan beveel ten zeerste aan om dit boek te lezen, aangezien het zeer verhelderend, informatief en gemakkelijk te lezen is (zelfs als u geen professional bent op een van deze gebieden waarvoor een contractueel niveau van begrip vereist is).

Previous articleHoe een huisverkoper uit Arizona te krijgen na sluiting
Next articleReageren op klacht over Alter Ego-beschuldigingen in Californië

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here